CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 1, 2010

mamak food



i and my family memang suka mamak food except biasala mr hubby..
he's very particular in choosing foods except of cozla his mother cooking
other than that memang susah nak telan..
tambah2 lauk kari..lagila susah nak masuk
kalau ada lauk kari kat rumah memang jangan harap dia nak makan..
tapi kalau bagi dia masak lomak cili api..perggghhh bertambah2 la makannya..
very typical nogori..
since married dengan dia i kenala belajar masak lomak
especially masak lomak ayam..selagi tak berpoluh makan..tak sah katanya..
layan jela...
itu kisah mr hubby

tapi i nak cite ni pasal mamak food..
since my BIL orang penang and mamak pure
so dia bawak kami ke kedai makan feveretnya..
antara banyak2 nasi kandar yang ade kat penang tu
Restoran Tajuddin Hussein di Queen Street
adalah antara nasi kandar yang famous dan sedap bangat

....terliuqq la tgk air ni....

itu katanya..tapi we just follow je..
walaupun kedainye kecik dan agak sempit
tapi bila dah pekena nasi kandar
lupa dah semua..kedai yang panas pun rase sejuk..
so sesiapa yang hendak ke penang jangan lupa mencuba
nasi kandar tajuddin hussein ye..
kalau tak caya..layan je gambar2 ni

masing2 tengah tunggu masa je nak makan

nampak simple je lauknye..

tgkla nasi kat dalam pingan tu..punyela banyak..boleh ke habis ni
psstttt..muka kepenatan dan keletihan


tu dia...licin...tak tinggal sikit pun..kan dah kata dah memang sedap kat sini..
nasi dalam pinggan yang konon kata byk sgt tadi pun licin gak..
kalau i tinggal kat penangla memang akan jadi gomukk..tiap2 hari makan kari..

tgkla hakim tu..ayam tinggal tulang je..sampai menjilat bibir
puas hatila makan kat sini..sedap bangat..
bau kari samapi lekat kat tangan..harum sungguh..


7 comments:

  1. Hepy new year 2010...semoga sihat dn bahagia selalu..waaa rindunya msakan mamak!

    ReplyDelete
  2. i makan kat line clear dulu...
    hehehehehe...
    itu air 3 layer kan sis???

    ReplyDelete
  3. tq e-na hepy new year to u to..

    ReplyDelete
  4. pernah gak makan kat line clear..
    tp mmg tak line clear..hehehe
    ha ah..air teh ais je sebenarnya tp depa pakai gula merah tu yg jd 3 layered tu

    ReplyDelete
  5. memang la tak clear sis...
    top kan...
    so kene la sesak²...
    sedap ke air tue???
    kwn i kate tak...

    ReplyDelete
  6. mmg..semua kedai makan kat penang tu kena bersesak2..semua sedap2 belaka..
    air tu???..bolehla cam minum cendol pun ade..

    ReplyDelete
  7. sedap3x...
    cendol???
    euuu...
    muak...
    hehehehehe...

    ReplyDelete