dot2 tu kena banyak2 besabar ye..
Untuk resepinya..i copy paste dr sini. 
BAHAN2:
3 bj Telur Sejuk
250g Gula 
10oz Tepung Softasilk/Superfine/Hong Kong 
1 sb Ovalette
160g Santan Pekat
1 st Pandan Pes
INTI (by HomeKreation):
100g Kelapa Parut3 sb Gula Merah
2 sb Gula
3 sb Air
1 st Tpg Jagung
- Kacau semua dlm periuk sehingga sebati. Sejukkan sebelum di gunakan.
BAHAN2:
1. Pukul kesemua bahan2 sekali gus sehingga pekat & kembang.
2. Paipkan adunan separuh penuh ke dlm kertas muffin.
Letakkan di tengah2 nya ½ st inti kelapa.
Tutup dgn adunan sehingga hampir penuh.
3. Kukus 15 mins dgn api sederhan (Jangan guna api besar takut apam merekah).
UNTUK MENJAWAB PERTANYAAN - CARA2 BUAT DOT:
Untuk buat dot, ambil satu bahagian dan warnakan dgn warna pilihan.Masukkan ke dlm bag paiping & potong lubang kecil di hujung nya.
Buat lah bentuk dot di atas apam2 tadi.
Tip: Untuk mendapatkan dot yg cantik bulat, buat dot dgn gerakan circle & jgn picit setempat ... (harap2 paham... maaf takda video)
 

.jpg)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
comelnya apam nih ... harus dicuba nih
ReplyDeleteBetul Chik Na comel2..sekali ngap je..anak2 pun suke tau..
ReplyDeletecantik je dot dot tu.. :-)
ReplyDelete